Три победи и загуба за Габриела Антова на Световното по шах в Уругвай
Секция: СПОРТ
20 Септември 2017 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три победи и загуба за Габриела Антова на Световното по шах в Уругвай

/КРОСС/ Три победи и една загуба е активът на Спортния талант на „Еврофутбол" Габриела Антова от Световно първенство по класически шахмат за младежи и девойки до 16 г., което се провежда от 16-и до 26-и септември в уругвайската столица Монтевидео.

В първия кръг 15-годишната столичанка победи австрийката Венла Лимисало, във втория надделя над румънката Мария-Александра Кочан, а в третия се справи с Мария Палма от Италия. За съжаление в четвъртия кръг Габи загуби от водачката Полина Шувалова от Русия, с което оформи актива си на 3 точки. Това й отреди 5-15-о място, но по допълнителни показатели е 6-та във временното класиране. Днес софиянката ще се изправи пред друга представителка на руската школа - миналогодишната европейска шампионка Александра Малцевска.

Другата ни участничка в Уругвай и Спортен талант на „Еврофутбол" от 2016 година - Виктория Радева, дели 7-8 място с Асел Серикбай от Казахстан с постижение също от 3 точки. Утре е почивен ден на шампионата.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.