София приема международна конференция на тема "Тероризъм и електронни медии"
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2017 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София приема международна конференция на тема "Тероризъм и електронни медии"

/КРОСС/ От 26 до 29 септември в София ще се проведе 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни медии". Организатор на събитието е Международната академия за телевизия и радио (IATR) с подкрепата на руската Федерална агенция по печат и масови комуникации.

Основната цел на конференцията е привличане вниманието на световните медии, националните правителства и обществени организации към проблемите по противодействие на международния тероризъм чрез електронните медии.

Конференцията ще бъде открита от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, Леонид Млечин - председател на Международната академия за телевизия и радио и ръководител на Дирекцията по история и журналистически програми към Руската обществена телевизия, Владимир Козлов - зам.-директор на Федералната агенция по печат и масови комуникация, както и други официални лица.

Участие в конференцията ще вземат още Степан Месич - президент на Хърватия от 2000 до 2010 г., Дорит Голендер - посланик на Израел в Русия от 2010 до 2015 г. и вицепрезидент на фонда Genesis, а от българска страна и главния прокурор Сотир Цацаров, Елена Йончева и Тома Томов, и Румен Петков - председател на Генералната асамблея на Международния институт за безопасност и сътрудничество. Ще има и делегация от сръбския парламент, начело със заместник-председателя му Веролюб Арсич, както и дипломати от Русия, Китай, Иран и Сърбия и представители на множество журналистически организации.

Тази година списъкът на участниците е нараснал значително и в конференцията ще вземат участие над 80 журналисти и експерти от 20 държави, сред които и представители на ООН, ЮНЕСКО и др.

Основни теми, които ще бъдат разглеждани са:

- Ролята на медиите при отразяването на терористични атаки

- Предупрежденията за тероризъм в информационното пространство: доброволните „правила за поведение" на електронните медии при такива случаи

- Гражданско общество и електронни медии: как да се противопоставим на героизацията на терора и терористите

- Кибертероризъм и информационни войни: новата мащабна заплаха за националната и международната сигурност.

Програмата на конференцията включва пленарни сесии, кръгли маси, информационни телевизионни програми, репортажи и филми, онлайн презентации, посветени на борбата с тероризма, дебати, свързани с темата.
Езиците на конференцията са английски и руски.

Откриването е на 27 септември от 10 часа в конферентната зала хотел „Маринела" в София.

Генерален партньор е „Лаборатория Касперски".