Училищният съвет решава как да накаже учениците, пребили учител в Садово
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2017 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Училищният съвет решава как да накаже учениците, пребили учител в Садово

/КРОСС/ Тримата ученици, които са задържани заради побой над преподавател в Садовската селскостопанска гимназия, до сега са нямали противообществени прояви, заявиха от училището. Днес в училището се провеждат нормални занятия, предстои училищен съвет да реши какви наказания ще бъдат наложени на учениците. Учителят по английски Антон Велков е в болнични на домашно лечение, но състоянието му е стабилно.

Припомняме, вчера по време на учебни занятия, тримата ученици нахлули по кабинетите и когато учителят по английски се опитал да въдвори дисциплина, те го нападнали. 12-класникът Атанас Георгиев е нанесъл на преподавателя си удар с дървен кол.

Синдикатът "Образование" към КТ "Подкрепа" ще настоява за най-строго наказание на ученика-агресор. "Ще настояваме за незабавно изключване на ученика и търсене на отговорност по Наказателния кодекс с лишаване от свобода", заявяват от учителския синдикат и отбелязват, че ще бъде предоставена финансова и морална помощ на учителя Антон Велков, който е дългогодишен член на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа".

Отново сме скандализирани с побой над учител и за кой ли път сме стреснати от бруталните проблеми в системата, с които не можем да се справим. "Поредният случай на безскрупулно погазване на училищни и човешки норми, е деяние, подвластно на Наказателния кодекс, но този случай визира и един друг отрицателен феномен - паралелна образователна система на децата и учениците от ромския етнос, създавана в годините на прехода", заявяват от учителския синдикат.

В позицията се посочва, че "дългогодишният преподавател по английски език в Професионална гимназия по селско стопанство, най-старата българска професионална гимназия, Антон Велков, е пребит по най-зверски начин, а неговите думи: "Опитвам се да създавам ред, затова ги предизвиквам. За тях учителят абсолютно нищо не значи", звучат като присъда не само към образователната система, но и към цялото българско общество, присъда за действията и бездействията, довели до серийните инциденти в училище.