Красен Кралев: Ледената пързалка в Кранево е уникална
Секция: Туризъм
20 Септември 2017 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красен Кралев: Ледената пързалка в Кранево е уникална

/КРОСС/ "Ледената пързалка в Кранево разширява географията за спорт и възможностите за туризъм. Тя е уникална не само за България, но и за света с това, че работи целогодишно на брега на морето. Другото уникално е басейна с олимпийски размери до нея, който се отоплява от климатичната система на пързалката".

Това каза спортния министър Красен Кралев за Black Sea Ice Arena в Кранево, цитиран от sport.varna24.bg. Той бе посрещнат от управителя на атрактивния комплекс, включващ освен спортните съоръжения и два 5-звездни хотела.

"Пързалката е изключителна придобивка. Тя би могла да се използва и от отборите ни сега, когато започне ремонта на пързалката в Зимния дворец на спорта.", сподели министърът.

Според него е несериозно да се очаква на Black Sea Ice Arena да се "произведе" шампион, защото България няма традиции в зимните спортове.

"Нужни са поне още 7-8 подобни целогодишно работещи съоръжения от типа на Black Sea Ice Arena, за да има достатъчно деца и сред тях да се намери истинския талант. Но тази пързалка, която разбирам, че струва 9 млн. лв., определено е първата стъпка в тази посока!", категоричен е Кралев.

Припомняме, че Black Sea Ice Arena бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова през юли т.г. Съоръжението е на метри от брега на Черно море в Кранево. Освен възможности за професионален спорт, то предлага и почасов достъп на желаещите.