Михаил Миков: Не Русия, България сама за себе си е заплаха
Секция: Интервюта
21 Септември 2017 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Миков: Не Русия, България сама за себе си е заплаха

/КРОСС/ Русия не е заплаха за България, коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бившият лидер на БСП Михаил Миков. България сама за себе си е заплаха за отбраната и въоръжените сили. От 2014 до 2017 година от 10% на 20% се е увеличил недостигът на желаещи и попълващи армията. Ако продължи с този темп, след още 3 или 5 години България няма да има армия, изтъкна той. В същото време се занимаваме с глупости, че Русия била заплаха и няма реакция по този въпрос, а категорично трябваше да има такава, подчерта Миков.

Смешно е комплексарското поставяне на България, понеже сме членове на НАТО и сега да обявим и ние Русия за заплаха, допълни той. Според Миков това в определена степен е слугинско поведение. Трябваше да има ясна остра позиция, че България, дори и член на НАТО, не може да приема такъв доклад, в който Русия се обявява за заплаха. Каква заплаха - ще ни вземат петрола, ще ни вземат златото, диамантите, ще събират големи данъци от България, попита той.

По думите на Михаил Миков изборът на ВСС показва, че БСП не е категорична опозиция. Членовете на ВСС се избираха с абсолютно мнозинство, а това няма как да стане без определени договорки между управляващи и опозиция. Аз предупредих за това, още когато се приемаха промените в Конституцията. Изборът на шеф на НОИ говори също за определени договорки, коментира още бившият лидер на БСП. Не искам да говоря персонално за определени личности в БСП, но е очевидно, че там има проблеми. БСП не може да достигне до хората и да докаже, че е автентичната лява партия, коментира още Миков.

Не мисля, че Георги Гергов може да бъде водач на опозицията в БСП. Той помогна на Корнелия Нинова на Конгреса. Не стоя далеч от БСП, участвам на всички заседания на Националния съвет. Когато човек има достойнство, той може и да се обижда. Приеха се много нови правила в партията, които са популистки и недопустими. Някои от тях предизвикват и правни абсурди. Всички тези неща съм ги казвал на заседанията на Националния съвет, разкри още Михаил Миков.