Моника Динева към кмета: Как се правят изчисленията на „такса смет” в община Казанлък?
Секция: ПОЛИТИКА
21 Септември 2017 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Моника Динева към кмета: Как се правят изчисленията на „такса смет” в община Казанлък?

/КРОСС/ Общинският съветник на БСП Моника Динева настоява кметът на Казанлък да обясни ясно на юридическите лица в общината как е определен размера на такса битови отпадъци на един съд за една година.

„Преди 10 месеца по предложение на кмета местният парламент е изменил Наредба № 26 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, но в нея няма посочен размер за предприятията. Кой и въз основа на кои нормативни документи е изготвил матрицата - този въпрос задавам на кмета, тъй като казанлъшките фирми бяха неприятно изненадани от индивидуалните изчисления тази година.", коментира Динева. Според нея предприемачите искат реален отговор, а не „просто такава е матрицата", а и предстои скоро отново да се разглежда план-сметката за сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци. Въпросите на фирмите, които смятат, че „таксата смет" е твърде висока, Динева е обединила в питането си към кмета така:

1.Кой и въз основа на кои нормативни документи е изготвил утвърдената от Вас матрица? Моля, да посочите параметрите, включени в матрицата, на база на които се правят индивидуалните изчисления.

2. Как е определен размера на такса битови отпадъци на един съд за една година след като в Решение № 303/30.11.2016 г. няма посочен такъв размер?


Областен съвет на БСП - Стара Загора

Четете Новините тук: http://www.bsp-obls-starazagora.org/и в социалната мрежа: Областен съвет на БСП-Стара Загора