"Ryanair" намекна за отмяна на още полети
Секция: ИКОНОМИКА
21 Септември 2017 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ryanair" намекна за отмяна на още полети

/КРОСС/ "Ryanair" не изключва възможността да има и други отменени полети в бъдеще, въпреки че се опитва да постигне споразумение с пилотите си срещу високи бонуси.

Компанията отмени хиляди полети до края на октомври и предизвика разследвания на антитръстовите институции в различни европейски страни. Разследванията целят не само плащане на обезщетения на пътниците. Проверяват се и некоректни търговски практики на регистрирания в Ирландия превозвач.

Компанията рискува да получи и допълнителни солени глоби. Още по-големи са щетите за образа и репутацията на "Ryanair", която е лидер в нискотарифните копмании, завзел пазара както на международните, така и на вътрешните полети в Европа по брой на пътниците за година.

Нискотарифната компания беше поставена на колене от своите пилоти, които излязоха в отпуск. Според анонимно говорили бивши пилоти на компанията пред различни европейски медии "Ryanair" е плащала много ниски заплати и не е доускала профъюзни групи, както и обезщетения, каквито дават другите авиокомпании.

Стотици пилоти напуснали масово, привлечени от Норвежката нискотарифна компания, пускаща и презокеански полети, както и новосъздадена британска Lowcost.

"Ryanair" ще предложи на пилотите, които са си взели отпуск по 12 0000 евро бонус и по 6000 евро за помощник пилотите, за да ги накара да извършат полети и по време на отпуската им.
Пилотите настояват и за промени в договорите.