Над 1800 м в планините ще вали сняг
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Септември 2017 20:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 1800 м в планините ще вали сняг

/КРОСС/ През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, често значителна. На места,
главно в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно и силен запад-северозападен вятър. Ще е хладно, с минимални температури между 8° и 13°, по Черноморието до 15°- 17° и максимални - предимно между 18° - 23°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Вятърът ще е силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите три дни дневните температури бавно ще се повишават. В събота и неделя ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

През първия ден все още ще духа умерен запад-северозападен вятър, който постепенно ще отслабне, в неделя в повечето райони ще е тихо и минималните температури ще са предимно между 5° и 10°.

В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от североизток, в Дунавската равнина и източните райони ще се усили. Облачността ще бъде по-често значителна, но само на отделни места е възможно да превали. Дневните температури ще са над 20 градуса.