Ким заплаши умствено разстроения Тръмп, готви се да хвърли нова водородна бомба
Секция: СВЯТ
22 Септември 2017 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ким заплаши умствено разстроения Тръмп, готви се да хвърли нова водородна бомба

/КРОСС/ Ким Чен-ун заплаши президента Доналд Тръмп, че ще „плати скъпо", заради заплахите, които е отправил срещу Пхенян, съобщава "Франс прес", цитирана от "Фокус".

В отговор на изявлението на американския държавен глава пред ООН, севернокорейският лидер произнесе специална реч по националната телевизия. В изказването си, Ким Чен-ун заяви, че „ще накарам човека, който държи прерогативите на главното командване в САЩ да плати скъпо за речта си, в която зове за пълно унищожение на КНДР". Севернокорейският лидер добави, че според него Тръмп е „умствено разстроен".

Във вторник, по време на първата си реч пред Общото събрание на ООН, американският президент нарече Ким Чен-ун „ракетен човек", който върви по самоубийствен път, като заплаши, че може да се наложи САЩ да „унищожат напълно" Северна Корея.

В същото време външният министър на КНДР Йон-хо заплаши, че страната му може да извърши ново изпитание на водородна бомба, която ще е най-мощната досега и дори обяви, че това ще стане в Тихия океан.