Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
22 Септември 2017 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Близо 50% се е повишила цената на маслото у нас за една година, показва проверка на "24 часа". По данни на асоциацията на млекопреработвателите около 80% от кравето масло у нас е вносно.

"Луксозните имоти минаха 2000 евро на квадратен метър", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Всекидневникът обяснява, че най-търсени са апартаментите в центъра на София. Най-високи са цените около Докторския паметник, където цената на квадрат достига 2200 евро. търсят се и имоти зад граница, като Гърция е най-предпочитана, допълва изданието.

В интервю за вестник "Труд" бившият ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев коментира, че е "крайно време да спрем да се държим като чергари". По думите му старателният повтаря, шантавият, но богат ум - измисля. В навечерието на Деня на независимостта проф. Биолчев заявява, че не ставаме по-независими. За сметка на това пък сме независими там, където честно губим от това. По думите му сме направили доста дълъг преход от Азия и е крайно време да почувстваме, че сме спрели от доста време, за да престанем да се държим като чергари в собствената си територия.

Нов рекет в училище: Даряваш или боядисваш, пише вестник "Монитор". От 25 до 50 лв. „членски внос" събират от родителите годишно в Пазарджик, Пловдив и Добрич. Декларация за дарение от страна на родителите на учениците в столичното 54-то СУ „Св. Иван Рилски", която им била предоставена за подпис, разгневи майки и татковци в социалната мрежа Фейсбук. Във въпросния документ, който бе публикуван в групата „Майките на София", се представят няколко възможности за подпомагане на школото, които включват както дарение на книги за библиотеката, така и извършване на физически труд, какъвто е необходим на училището и възможен за родителя, като например боядисване, допълва "Монитор".