Президентът се среща с генералния секретар на ООН
Секция: ПОЛИТИКА
22 Септември 2017 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът се среща с генералния секретар на ООН

/КРОСС/ В Ню Йорк президентът Румен Радев ще се срещне с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в рамките на участието си в годишната сесия на Общото събрание на световната организация.

По-късно държавният глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще разговаря с представители на българската общност в сградата на Генералното ни консулство в града.

Вчера на работна среща в Ню Йорк Радев призова бизнес общността в САЩ да използва благоприятните условия, които страната ни предоставя за инвеститорите. Държавният глава изтъкна ключовото разположение на България и ролята й като фактор на стабилност в Югоизточна Европа, членството в ЕС и НАТО, квалифицираната работна ръка и конкурентното данъчно облагане.

Представителите на американския бизнес поставиха въпроси, свързани с опазването на интелектуалната собственост, транспортната и енергийната инфраструктура в България, перспективите за утвърждаването на страната ни като технологичен център в Югоизточна Европа и други.

Продължава и участието на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в годишната сесия на Общото събрание на ООН.