Марешки: Корупция и мачкане на бизнеса плашат чуждите инвеститори
Секция: ПОЛИТИКА
22 Септември 2017 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марешки: Корупция и мачкане на бизнеса плашат чуждите инвеститори

/КРОСС/ Корупция, неработеща съдебна система и мачкане на бизнеса плашат чуждите инвеститори. Това обяви в предаването „Тази сутрин" по bTV лидерът на „Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

По думите му през 2016 г. спрямо 2015 г. чуждите инвестиции са намалели с 1 милиард лева, а в същото време в Румъния са се увеличили три пъти - на няколко милиарда. „Това е оценката на света за управлението в България", коментира лидерът на „Воля".

Според него в случая с „Дунарит" прозират частни интереси. Марешки определи икономическия министър Емил Караниколов като „пионка".

„Той е от квотата на Патриотите, а е подаден от друго място", коментира Марешки.

„Това си е кадър на Делян Пеевски, той е от неговия кръг", допълни лидерът на „Воля".

По думите му също подадени от друго място са били и кандидатите на Патриотите за Висшия съдебен съвет.

„Кандидатът на Патриотите за ВСС те не са го познавали, не са му знаели биографията, тоест той също е подаден отнякъде", отбеляза още Веселин Марешки.

„Даваме им шанс, но те нищо не правят. Аз ги дразня много и това показва моята независимост", допълни Марешки по повод желанието на партията му да бъде поискан вот на недоверие на правителството.

„На практика почти не си говорим с ГЕРБ. Те се чувстват самодостатъчни с Волен Сидеров, Валери и Каракачанов", призна още Марешки.