Младежката безработица води до гняв и недоверие
Секция: ИКОНОМИКА
22 Септември 2017 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежката безработица води до гняв и недоверие

/КРОСС/ Младежката безработица води до "гняв и недоверие". Това предупреди президентът на Европейската централна банка Марио Драги по време на реч в Дъблин, предава news.bg.

Държавите от ЕС се нуждаят от "еднаква степен на защита на работниците", тъй като е една от структурните бариери на пазара на труда за младите хора, смята той.

Драги добави, че е постигнат напредък в някои държави и че безработицата ще бъде намалена с твърда и широка икономическа експанзия.

Шефът на ЕЦБ предупреди, че последната рецесия е засегнала младите, което е довело до "изгубени надежди, гняв и недоверие" към обществото и демокрацията.

Според него има още какво да се направи по отношение гъвкавостта на договорите за работа, ефективността на програмите за обучение, по-висока степен на търговска отвореност и подкрепа за намаляване на цената на социалната мобилност.

"Те не искат да живеят на помощи. Искат да работят и да разширяват възможностите си за живот. Днес, след кризата, правителствата знаят как да отговорят на стремежите им и как да създадат среда, при която има шанс за техните надежди", подчерта той.