Турция е центърът на света
Секция: Коментари
22 Септември 2017 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция е центърът на света

/КРОСС/ Турция е центърът на света и до 2071 г. ще бъде една от четирите световни сили. Това обяви министърът на горите и на водното стопанство Вейсел Ероглу по време на церемония ва събитие в черноморската провинция Гиресун.

Той обясни пред присъстващите, че „на гърба на Турция се играят много мръсни игри", предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от „Фокус".

„Тази земя действително е много важна, Турция е центърът на света. Точно по тази причина някои държави заформят игра след игра, за да стопират възхода ни; те искат да „спънат" устрема на народа ни. ... Турция обаче ще стане глобална сила. Именно затова ние си поставихме грандиозни цели и неотклонно ги преследваме. Лично президентът Реджеп Тайип Ердоган ги формулира. През 2023-та, когато е 100-годишнината от създаването на Република Турция, да се наредим сред първите 10 най-развити икономики в света. През 2053-та, когато ще честване 600-годишнината от завладяването на Истанбул, да се изкачим твърдо на върха. През 2071-ва, когато е 1000-годишнината от победата при Малазгирт и завладяването на Анадола, да станем една от четирите бъдещи световни сили.", обяснява още турският министър, цитиран от ДХА.