Търновалийски: Верни ли сме на завета на онези светли български умове, които отстояваха България
Секция: ПОЛИТИКА
22 Септември 2017 14:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търновалийски: Верни ли сме на завета на онези светли български умове, които отстояваха България

/КРОСС/ „Верни ли сме на завета на онези светли български умове, които с дела и сърце отстояваха България?" това написа народният представител Георги Търновалийски в страницата си във Фейсбук.

„Вярвам, че мислейки по-често, говорейки по-често за това историческо събитие, за неговата цел - цел, която поставя над всичко Силна България, ще можем по-успешно да отстояваме достойното съществуване и развитие на страната ни. Защото няма независимост без икономическо и духовно израстване, без защита на националните ни интереси и приоритети. Можем ли и днес да повторим думите от Манифеста: "Българският Народ, непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода и въодушевяван от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя..." Верни ли сме на завета на онези светли български умове, които с дела и сърце отстояваха България? Единение на различните политическите сили за постигане на

Независимостта на България и запазването на духа на Съединението това е било постигнато преди 109 години. Можем ли да го постигнем и днес? В името на Свободна и независима България, в името на българския народ!", пише Търновалийски.