Родни депутати ще честват преселването на българите в Таврия
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2017 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Родни депутати ще честват преселването на българите в Таврия

/КРОСС/ Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър Главчев, ще участва в Украйна в честванията на 155-тата годишнина от преселването на българите в Таврия. В състава на делегацията са заместник-председателят на парламента Цвета Караянчева, председателят на Групата за приятелство България - Украйна Милен Михов, нейният заместник-председател Георги Йорданов и народният представител Ахмед Ахмедов.

Председателят на Народното събрание ще разговаря с ръководството на Мелитополската градска администрация и ще поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в село Ботево. В град Приморск Димитър Главчев и българските парламентаристи ще се срещнат с ръководството на районната администрация, районния съвет, кметове и българската диаспора.

По-късно българската парламентарна делегация ще присъства на Официално откриване на Шестия областен събор на българите от Таврия, посветен на 155-тата годишнина от преселването им. Българските парламентаристи ще се срещнат с българската общност във Всеукраинския център за българска култура в Одеса.