Облачно, но без валежи днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2017 07:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно, но без валежи днес

/КРОСС/ Днес (24 септември) облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще се задържи почти без валежи. По-късно през деня ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 21° и 26°. 

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна, по билата ще е мъгливо. Почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и временно силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Още в понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в Дунавската равнина и източните райони ще се усили; ще се запази такъв и през следващите дни. Облачността ще бъде по-често значителна. На места ще има и валежи, предимно слаби; на повече места и повече като количество ще са във вторник. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните бавно ще се понижават.