Паргов: Президентската институция вече не е толкова безобидна
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2017 19:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паргов: Президентската институция вече не е толкова безобидна

/КРОСС/ „Румен Радев не е Росен Плевнелиев. Президентската институция вече не е толкова безобидна, както при Плевнелиев". Това каза в предаването "Офанзива" по "Канал 3" лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

"Политиката му няма да се въплъти в новата президентска институция. "Дондуков" 1 не иска да признае, че "Дондуков" 2 не е онзи по времето на Плевнелиев", допълни Калоян Паргов.

"Темата за изтребителите беше коментирана и при кабинета "Борисов 2", когато БСП застана зад тезата, че се дават пари за армията, но средства за пенсии, заплати, образование и здравеопазване няма. Борисов призна опита на Радев, каза, че той е летец и разбира повече по темата. Не ме интересува "Грипен" или F-16, важна е добавената стойност. Ние ще ги плащаме тези пари, но какво ще получим.

Няма вероятност за импийчмънт. Двете най-важни фигури в държавата са президентът Радев и премиерът Борисов. Ще прехвърчат още искри, което е нормално", добави Калоян Паргов.

Според него, покрай този шум за изтребителите, има вероятност процедурата да тръгне наново.

"Военната индустрия и енергетиката са сектори от световно значение. Липсват ни достатъчно инвестиции в икономиката, както външни, така и вътрешни", поясни Калоян Паргов.

"Има правна възможност Висшият съдебен съвет да потвърди избора за Георги Чолаков като шеф на ВАС. Румен Радев е първият президент, който няма нищо общо с политическата система и вече една година се опитва да оформи поведение на надпартиен президент. Поведението му има морално-етичен акт. След 27 септември Радев ще трябва да даде отговори", каза още Калоян Паргов.

По думите му, оценката на БСП за стоте дни управление на кабинета "Борисов 3" е скандали и протести.

"Това правителство започна с фалстарт с назначенията и неофашистките намеци, което беше осъдено от международната общност. Аз съм се снимал не с нацистка, а с партизанска униформа", уточни Калоян Паргов.