Вицепрезидентът: Европредседателството е огромен шанс за България
Секция: ПОЛИТИКА
24 Септември 2017 00:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът: Европредседателството е огромен шанс за България

/КРОСС/ Eвропредседателството е огромен шанс за България, каза пред журналисти в Чепеларе вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на възстановка по посрещането на Капитан Петко войвода, по повод първите национални "Хайдушки празници", които се провеждат в града.

„Огромен шанс за България е европредседателството, стига да се възползваме от този шанс. Радвам се, че през миналата седмица правителството най-накрая започна дискусиите, разговорите по нашите приоритети за тези шест месеца. Предстоят два-три месеца до края на тази година, които ще бъдат много активни към интереса на страната. Той трябва да бъде поставен много сериозно на европейската маса, и като страна, която е външна граница на ЕС. И най-важното, един от съществените приоритети, които страната постави, това е разширяването на ЕС по посока на Западните Балкани", коментира вицепрезидентът.

„Друг основен приоритет е членството ни в Шенген", каза още Йотова.

„Защото той е част от голямата тема за двойните стандарти в Европа. Докато ги има двойните стандарти, докато Европа се дели на централни страни и периферия, и се задълбочава това различие, не можем да говорим за успешен европейски проект", допълни Илияна Йотова.