МВнР предупреди българите да се въздържат от пътувания до Рио де Жанейро
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2017 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР предупреди българите да се въздържат от пътувания до Рио де Жанейро

/КРОСС/ Министерството на външните работи и посолството ни в Бразилия предупреждават българите, които възнамеряват да пътуват до Рио де Жанейро, да се въздържат от посещение на града в настоящия момент.

В някои райони на мегаполиса има сблъсъци между организирани наркобанди и силите на реда, уточняват от външното ведомство.

Препоръчва се до нормализиране на обстановката сънародниците ни да не предприемат пътувания до Рио, а онези, които вече се намират в града, да не посещават Леблон, Ипанема и Копакабана, както и други райони, в които има размирици.

В края на миналата седмица кризата със сигурността в мегаполиса се изостри неимоверно.
Ожесточени престрелки между организираните банди и полицията се водят в най-голямата фавела на Рио - Росиня. Тя е в непосредствена близост до най-посещаваните от туристи райони в южната част на града - Леблон, Ипанема и Копакабана. Междувременно войната между наркоклановете се разпространи и в другите осем големи фавели на града.

Въпреки че на 28 юли армията излезе на улиците на Рио, за да подпомогне полицията в борбата с организираната престъпност, силите на реда не са в състояние към момента да овладеят ситуацията.

Посолства и консулства в Бразилия започнаха да предупреждават своите граждани да ограничат пътуванията до Рио де Жанейро заради нарковойната.

Българските граждани в Рио де Жанейро, които имат нужда от помощ във връзка със ситуацията, могат да се свържат с посолството ни в Бразилия на телефон +55 61 32236193, както и на дежурния телефон в извънработно време: +55 61 86023360.