ЧЕЗ увеличи двойно паралелките за дуално обучение по професията електротехник
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2017 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ увеличи двойно паралелките за дуално обучение по професията електротехник

/КРОСС/ Компанията подкрепя четири класа с бъдещи електротехници - два в София и два в Плевен

ЧЕЗ увеличи двойно паралелките, които подкрепя с дуална форма на обучение по професията Електротехник в рамките на проекта ДОМИНО на Швейцарското правителство. През миналата година ЧЕЗ бе една от първите компании в България, подкрепили дуалното обучение по електротехника - с една професионална паралелка в София и с друга в Плевен. От началото на настоящата учебна година ЧЕЗ е партньор на още една паралелка в двата града и вече съдейства за обучението на бъдещите електротехници в четири паралелки.

ЧЕЗ е сред 170-те компании в България, които през тази учебна година подкрепят дуалното обучение заедно с партньорите си в проекта ДОМИНО - Нестле България, Фесто Производство, Лем България, Алфалифт и Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Дуалната форма на обучение позволява на учениците едновременно да учат и да работят в реална работна среда. Тя е привлекателна, защото дава възможност да се натрупа практически опит по време на обучението, а младежите взимат възнаграждение, докато се обучават. „Това ги задържа в образователната система по-дълго и предоставя по-добре обучени кадри за бизнеса", коментира Евгения Накова, директор „Човешки ресурси" в ЧЕЗ България.

ЧЕЗ е разработила и следва дългосрочна стратегия в областта на образованието и подкрепата на младите таланти. Целта на компанията е да осигури подходяща среда и да даде възможности за професионално и личностно развитие на младите хора, за да останат да се развиват в България.