Тръмп: Скоро малкият човек ракета може да го няма
Секция: СВЯТ
24 Септември 2017 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп: Скоро малкият човек ракета може да го няма

/КРОСС/ Размяната на заплахи между САЩ и КНДР продължава с пълна сила. След като по-рано днес на Общото събрание на ООН външният министър на Северна Корея И Йон-хо изсипа тирада по адрес на Доналд Тръмп и дори обяви, че ракетният удар срещу САЩ изглежда неизбежен, американският президент бързо отвърна.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Тwitter севернокорейския външен министър И Йон Хо и лидера на страната Ким Чен Ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на Малкия човек ракета", визирайки лидера на Северна Корея, предаде агенция „Ройтерс".

"Чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на малкия човек ракета, тях не след дълго няма да ги има", написа Тръмп в профила си в Туитър.

Словесното напрежение между двете страни ескалира в последните дни, след като Доналд Тръмп произнесе речта си пред Общото събрание на ООН и заплаши КНДР с пълно унищожение и измисли прякора на Ким - Човекът ракета.

Това доведе дори до отговор на севернокорейския лидер, който специално произнесе реч и нарече Тръмп „изкуфял старец", а сега в нападките се включи и външният министър И.