Лавров: САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея
Секция: Русия
24 Септември 2017 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров: САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея

/КРОСС/ САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са сигурни, че разполага с ядрено оръжие, което може да бъде използвано в отговор. Това коментира руският външен министър Сергей Лавров пред руската телевизия НТВ, цитиран от БГНЕС.

„Американците няма да нанесат удар по Северна Корея, защото те не само подозират, а знаят със сигурност, че тя притежава ядрени бомби. И президентът Владимир Путин неведнъж е казвал по този въпрос, че не може да си представи, че американците или който и да било има 100-процентова информация за всички обекти, без изключение", заявява Лавров.

Той посочи, че тази логика е била в основата на американското нахлуване в Ирак.

„Американците удариха Ирак най-вече заради това, защото имаха стопроцентова информация, че не е останало никакво оръжие за масово унищожение", коментира първият дипломат на Русия.

Коментарът на Лавров идва на фона на продължаващата размяна на заплахи между САЩ и Северна Корея. Президентът Доналд Тръмп заплаши в Туитър севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма".

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета".