Злато за България на Европейското по щанги за кадети
Секция: СПОРТ
24 Септември 2017 17:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Злато за България на Европейското по щанги за кадети

/КРОСС/ България спечели първо злато и втори медал в двубоя на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и девойки в Прищина (Косово). Ивана Петрова триумфира при 17-годишните в категория до 44 кг, като беше най-добра в двете движения и в двубоя.

Възпитаничката на треньора Илиян Паскалев спечели изхвърлянето с 57 кг, а след това и изтласкването със 75 кг. Така представителката на школата от Търговище събра 132 килограма, което е нов европейски рекорд в нейната възрастова група.

Втора завърши Айше Нарин (Турция) със 128 килограма, а трета се нареди Айше Чакмак също от Турция със 111 кг двубой.

"Чудесен старт за българския отбор, надявам се това да стимулира останалите от състава и да ги мотивира допълнително да дадат всичко от себе си до края на първенството. Поздравявам треньора на националния отбор Иван Иванов и целия щаб, но искам и специално да благодаря на треньорите по центровете за отлично свършената работа с младите тежкоатлети", заяви от Прищина за официалния сайт на Българската федерация по вдигане на тежести президентът Неделчо Колев.

Това е втори медал за България на Европейското в Косово, след като в събота още в първата категория при най-леките 15-годишни щангистки Мария Димитрова спечели бронз с двубой 110 кг.

По-късно днес на подиума в косовския град излизат още четирима български представители.