Шумът в ресторантите гони клиентите
Секция: Туризъм
25 Септември 2017 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шумът в ресторантите гони клиентите

/КРОСС/ Съвременните ресторанти стават все по-шумни и отблъскват клиентите, карайки ги да насочат предпочитанията си към храната за вкъщи, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Допитването по поръчка на благотворителната организация Action On Hearing, която подпомага хора с увреден слух, е обхванало 1200 души. Резултатите показват, че в натоварени вечери нивата на шума в популярни заведения надхвърлят 90 децибела, като на места клонят към 100 децибела - еквивалент на това човек да се храни до моторна резачка.

Внушителните 80% от участниците в допитването споделят, че са напускали ресторант преждевременно заради силния шум.

Над 40% признават, че предпочитат да си взимат храна за вкъщи, вместо да вечерят на ресторантска маса в шумна среда.