Деница Николова: Правим средата на живот и обкръжаващото ни пространство все по-добри
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2017 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Николова: Правим средата на живот и обкръжаващото ни пространство все по-добри

/КРОСС/ Трите най-големи училища и шест от основните детски градини в Севлиево бяха открити след направената реконструкция по мащабния проект „Енергийна ефективност на образователната инфраструктура в град Севлиево" на стойност над 4,6 млн. лв., финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. С официална церемония и водосвет пред Средно училище „Васил Левски" в града реновираните сгради бяха открити от заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на ОПРР Деница Николова и кмета на общината д-р Иван Иванов. Официални гости на събитието бяха областният управител на Габрово Невена Петкова, народните представители Иглика Събева и Николай Сираков, председателят на Общински съвет - Севлиево и др.

Зам.-министър Николова подчерта в словото си, че фокус на правителството са инвестициите в бъдещето, а това е образованието на децата в модерна и качествена среда. „С възможностите, които имаме за подобряване на материалната среда и подобряване на учебния процес, ще инвестираме общо 624 млн. лв. от ОП „Региони в растеж" до 2020 г. в редица училища и детски градини, за да направим така, че нашите деца да имат по-добро развитие, по-добри условия на живот и обучение", напомни тя.

Деница Николова отбеляза, че обектите на образователната инфраструктура, които се обновяват в цялата страна, имат нов облик, изглеждат по различен начин, а това дава стимул на учителите и непедагогическия персонал, които се трудят всеки ден в тях, да дават още повече от себе си за по-елитно образование.

Община Севлиево разполага с близо 10 млн. лв. от ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г. за обновяване на сгради не само на образователната инфраструктура, но и на многофамилни жилища, които предстои да се санират, каза още заместник-министърът и обърна внимание, че това е възможност за спестяване на енергия, чрез по-висока енергийна ефективност. „За нас е много важно да правим така, че средата на живот, обкръжаващото ни пространство, да бъдат все по-добри. Да имаме по-висок стандарт и по-качествен начин на живот. Това са инвестициите, които правим благодарение на ОП „Региони в растеж" и се надявам, че с тях и с всички вложени усилия от централната и местна власт, даваме възможности за развитие на градовете, за техния просперитет и така караме хората да се чувстват по-добре там, където живеят", коментира зам.-министър Николова.