18 държави участват в Европейския ден на езиците в Sofia Ring Mall
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Септември 2017 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18 държави участват в Европейския ден на езиците в Sofia Ring Mall

/КРОСС/ За трета поредна година Sofia Ring Mall е домакин на едно от най-интересните събития в столичния културен живот - Европейския ден на езиците. На 30 септември всеки дошъл ще има уникалната възможност да научи повече за 18 езика: чешки, френски, английски, руски, немски, български, полски, фински, испански, словашки, италиански, грузински, македонски, хърватски, румънски, португалски, унгарски, шведски и жестомимичен език.

По традиция участие в Европейския ден на езиците ще вземат представители на много европейски посолства, културни институти и организации, сред които Британски съвет, Португалски културен и езиков център, Чешки център, Институт Сервантес, Френски институт, Гьоте институт, Европейска комисия, Главна дирекция "Писмени преводи", Център за развитие на човешките ресурси, Институт за български език към БАН, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Посолство на Република Хърватия, Посолство на Словакия, Посолство на Грузия, Посолство на Швеция, Посолство на Румъния, Руски културно-информационен център, Културно-информационен център на Република Македония, Асоциация „Оптима", Фондация „Заслушай се" и др.

На 30 септември от 12:30 ч. всеки, дошъл в Sofia Ring Mall, ще може да се запознае с езиците на европейските страни, да научи нови чужди думи в „светкавичните" курсове и уроци на място, да разговаря с представители на посолства и културни центрове и да провери какви са най-добрите възможности за езиково обучение, курсове, тестове, изпити, програми за училищно, висше, професионално и младежко образование и обучение. Очакват ви и много интересни образователни игри с награди, подаръци, томболи, както и уникалния Поезиомат - безплатен джубокс за поезия, на който можете да чуете стихотворения на 14 езика! На щандовете на различните държави ще има и разнообразна информация и за природата, културата и хората на страните-участнички.

Европейският ден на езиците е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда с медийното партньорство на БНР.

Европейският ден на езиците затвърждава мисията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти.