Правят най-голямата в света мозайка от бонбони в София
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Септември 2017 20:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Правят най-голямата в света мозайка от бонбони в София

/КРОСС/ Огромна мозайка, изработена в България, ще направи опит да влезе в "Книгата за рекорди на Гинес".

Световният рекорд ще бъде поставен в София на 29 септември. Впечатляващият пъзел ще бъде изграден от около 1 милион шарени шоколадови бонбони.

Те ще бъдат наредени един по един на площ от 161 квадратни метра - колкото големината на игрище за волейбол. Рекордът ще бъде регистриран като най-голямата мозайка от бонбони "M&M's" в раздел „Най-голямо лого".

В момента в книгата на рекордите като най-голяма мозайка от бонбони от същата марка е записано постижение от 11,5 квадратни метра.

Рекордът е поставен в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда пъзела от бонбонки заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Цялата мозайка е от 70 980 бонбона или по около 6160 на квадратен метър.

Предварителните анализи за по-мащабния рекорд, който ще бъде поставен в България, показват, че бъдещото лого би трябвало да съдържа по около 6400 бонбона на квадратен метър. В крайния си вариант мозайката ще е с размери 23 на 7 метра, а общият брой използвани бонбони трябва да надхвърли 1 милион.

Най-голямата мозайка в света на лого от бонбони ще бъде завършена на 29 септември, а всички желаещи да видят финализирането й и поставянето на рекорда на Гинес, могат да го направят на 29 септември в 12 часа в "Paradise Center" на бул. „Черни връх".