Турция спира фериботите до гръцките острови
Секция: СВЯТ
27 Септември 2017 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция спира фериботите до гръцките острови

/КРОСС/ Турция спира фериботите за гръцките острови. Това съобщават кореспондентите на гръцките медии от Анкара, цитирани от БНР. Решението е взето от турското правителство и се очаква да влезе в сила до дни.

Според гърците това е "отмъщение". Правителството очаква официален отговор за настоящата ситуация. При прилагане на това решение се прекратява туристическият поток от Турция, а гръцките острови, засегнати от бежанската криза, разчитат на оборота от турски туристи.

Тази година през летните месеци единствено "турците спасиха сезона", коментират заети в туристическия бранш на островите. Тези фериботни връзки се използват и от много европейски туристи, които, поради близкото разстояние, посещават за ден Гърция.

Причината за това решение на турското правителство, според медиите, е в отговор на глобите, които гръцките власти налагат на турски кораби за неспазване на изискванията за сигурност на пътниците. Често липсват и достатъчно спасителни жилетки, установиха проверките на гръцките власти.