Отложиха делото срещу призналия се за виновен ученик побойник, съдът иска дървения кол
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2017 16:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отложиха делото срещу призналия се за виновен ученик побойник, съдът иска дървения кол

/КРОСС/ Районният съд в Асеновград изиска от МВР дървения кол, с който 12-класникът от селскостопанската гимназия в Садово Атанас Георгиев удари по главата своя преподавател Антон Велков. Магистратите държат това да бъде приложено като веществено доказателство, съобщава "24 часа". Отделно изискаха от "Социално подпомагане в Първомай" доклад за Атанас Георгиев.

"Признавам се за виновен, много съжалявам, ще се извиня на господина. Обещавам да завърша училище и искам по-леко наказание", заяви в съдебната зала ученикът. Майка му Анка Георгиева се разплака. "Искам само да е свободен", каза тя.

Делото започна по съкратеното съдебно производство, тоест Атанас признава изцяло фактите в обвинителния акт. Прокурор Венелин Савов заяви, че ще иска младежът да получи ефективно наказание заради обществената опасност на деянието, а именно нанасяне на побой над учител. Колът, с който го е ударил, е дълъг 1,6 м.

Съдебно-медицинската експертиза показва, че ученикът е вменяем, разбирал е постъпките си и може да участва в съдебния процес. Майката на 12-класника каза, че досега той не е посягал на други деца, камо ли на учител.

"Господинът се развика и каза да се махам от стаята, щото ще ме почва. Притесних се, че ще ме удари. Развика се и аз се ядосах, излязох навън, взех клон и го ударих." 

Георгиев е отправил закани и към учителката Магдалена Ипчикова, готов да й посегне с ръце. Всичко това е било придружено с псувни и закани. Според прокурора, деянието се отличава с дързост и цинизъм.

Съдът намери, че не са изяснени всички обстоятелства по делото и затова го отложи на 13 октомври.