Париж остава в топ 3 на предпочитаните дестинации в света
Секция: Туризъм
29 Септември 2017 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Париж остава в топ 3 на предпочитаните дестинации в света

/КРОСС/ Mastercard дава уникална възможност за две български семейства да посетят Париж и да отпразнуват 25-ата годишнина на Дисниленд

За поредна година Париж е сред топ дестинациите, които пътуващи от цял свят посещават по работа или за екскурзия. Според Глобалния индекс на най-посещаваните градове на Mastercard, Париж е втората най-предпочитана дестинация в Европа и трета в света по брой на пристигнали в града от общо 132 града в изследването.
Данните са красноречиви - през 2016 г. 15.45 милиона души са посетили Париж, а прогнозата за 2017 г. е броят им да се увеличи с 4.4% в сравнение с предходната. За 70% от всички посетители целта на пътуването е била почивка и незабравимо прекарване на свободното време, а за 30% - работни ангажименти.

Причината за огромния брой туристи в Париж е, че градът предлага безкрайни възможности на гостите си за приятно и ползотворно прекарване. От 17 век до наши дни, Париж е притегателно място и основен европейски финансов, търговски и моден център, средище е на научни кръгове и велики творци на изкуството. Този град, изпълнен с енергия, привлича с богати колекции в своите музеи и с архитектурни забележителности като Катедралата Нотр Дам, Базиликата Сакре Кьор на хълма Монмартър, Айфеловата кула, Лувъра, Версайския дворец и много, много други. Париж е одухотворено място, което винаги очарова и изненадва посетителите си.

Съвсем очаквано, Франция е в топ 10 на страните, които българите посочват, че са посетили или планират да посетят през 2017 г. в проучването MasterIndex 2017 на Mastercard. Тази година Париж е център на вниманието и заради още едно събитие - 25-ата годишнина на Дисниленд - приказният свят, с който са израснали поколения от цял свят.

Mastercard знае, че хората оценяват много повече безценните преживявания от материалните вещи, а пътуването е един от най-добрите начини да се създават незабравими моменти. Затова Mastercard дава изключителен шанс за българските картодържатели и техните семейства да отпразнуват годишнината на Дисни в Париж. До 6 ноември 2017 г. всяка безконтактна трансакция може бъде регистрирана на mastercard.bg, което дава възможност за спечелване на безценна награда за цялото семейство - един от двата семейни уикенд пакета за посещение на космополитния град, включващо изследване на приказния свят на Дисни.