Предстоящо в страната
Секция: Предстоящи събития
30 Септември 2017 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящо в страната

***
Перник.
От 9.30 часа в сградата на Областната администрация в Перник заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие обществено обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз и приоритетите в ресора на МРРБ.

***
Варна.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще посети Варна и областта. В 14.30 часа в село Стефан Караджа тя ще
проведе среща с жители на селото, както и с жители на с. Калоян в залата на НЧ "Просвета". От 16.00 часа в с.
Генерал Киселово Корнелия Нинова ще се срещне с жители на селото в залата на НЧ "Асен Златаров". В 17.30
часа тя ще проведе среща с жители на гр. Вълчи дол в залата на НЧ „Димитър Благоев - 1907".

***
София.
Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден на отворените врати по повод Европейските дни на наследството.

***
София.
В 09.30 часа в София Тех Парк ще бъде открита технологична конференция на HackConf на тема „Как да разбираме и създаваме по-добър софтуер".

***
София.
В 10.30 часа в Интер Експо център ще се проведе Националното събрание на „Движение България на гражданите", на което ще бъде избран новия председател на политическата формация.

***
София.
В „София хотел Балкан" ще се проведе международното изложение Световно образование.

***
София.
В Дома на Европа ще се проведе вторият ден от Международната конференция "European everyday of sport".

***
София.
От 11.00 часа на Голямата Поляна в Южния парк фондация "За Нашите Деца" ще отбележи 25-тия си рожден ден.

***
София/с. Владая
От 11.00 часа, на площада в село Владая, народните представители от „БСП за България" Жельо Бойчев, Христо Проданов и общинският съветник от групата на „БСП Лява България" в Столичния общински съвет Николай Николов ще се включат в честването на 99-годишнината от Владайското въстание.

***
София.
От 11.00 часа улица „Самуил" - между „Денкоглу" и „Солунска" ще се превърне в зона за изкуство.

***
София.
От 12.30 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека на пл. „Славейков" за първи път от повече от 20 години насам българският читател ще може да се срещне с първата детска книга на българския писател Йордан Радичков „Шарена черга".

***
София.
От 16.00 часа в клуб „Перото" при НДК български криминални писатели, обединени в клуб „Саламандър", ще се срещнат с почитателите на „черния жанр".

***
София.
От 18.00 часа в ПКСХП "Св. Александър Невски" ще бъде изложена за поклонение Икона на Пресвета Богородица Всецарица.

***
София.
От 18.00 часа в Studio 5 в НДК ще се проведе първото издание на Международния фестивал за изпята поезия.

***
София.
От 18.00 часа във Фестивален и конгресен център ще се проведе 35-ият юбилеен фестивал "Златна роза".

***
Бургас.
От 10.00 часа, в културен център „Морско казино" ще се проведе кръгла маса на тема „Новата европейска програма за умения - възможности и предизвикателства на национално и регионално ниво", организирана от евродепутата Момчил Неков.

***
Бургас.
На площад "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе Фестивалът на рибата и виното.

***
Варна.
От 8.00 часа в района на Аладжа манастир ще се стартира третото издание на „Зелен маратон" - любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене.

***
Варна./ к.к. „Св. св. Константин и Елена".
От 9.00 часа в Гранд хотел „Варна" Старейшини ГЕРБ ще проведе седмия си университет, който ще е на тема „Национална сигурност - важен елемент от регионалната и европейската политика на Република България".

***
Варна.
От 10.00 часа в района на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от курсантите „Випуск 2022" за Военноморските сили и „Випуск 2023" за Военномедицинска Академия.

***
Варна.
От 14.30 часа в залата на НЧ "Просвета" в село Стефан Караджа лидерът на БСП Корнелия Нинова ще проведе среща с жители на селото, както и с жители на с. Калоян.

***
Варна.
От 16.00 ч. в залата на НЧ "Асен Златаров" в с. Генерал Киселово Корнелия Нинова ще се срещне с жители на селото.

***
Варна.
От 17.30 часа в залата на НЧ „Димитър Благоев - 1907" Корнелия Нинова ще проведе среща с жители на гр. Вълчи дол.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Презентация на Музикален фестивал „Дива роза" - Лондон и фестивала MICROFONO D-ORO-ITALY.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Местността „Френкхисар" ще се проведе Откриване на парк - музей „Търновград - духът на хилядолетна България".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" Театър „ВЕСЕЛ" представя: „Приказка за Ох".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Зала 302 на Общината ще се проведе Среща с международното жури на конкурса „Сребърна Янтра".

***
Видин./Дунавци.
От 16.00 часа в град Дунавци Огнян Ценков, кмет на Община Видин, ще открие четвъртия Международен фолклорен фестивал за автентичен и обработен фолклор "Дунавци пее и танцува" - 2017.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа в Парк „Градска градина" ще се проведе „Фамилатлон в Горна Оряховица" - семейство, спорт, екологичен начин на живот.

***
Горна Оряховица./с. Първомайци.
От 09.00 часа в НЧ „Иван Вазов - 1893" ще се проведе ІІ-ри Национален фестивал на селските клубове за народни хора „Хоро се вие край река Янтра".

***
Кърджали/Момчилград.
От 9.00 часа в спортна зала на СКТМ "Родопи" - Момчилград уикенда ще се проведе Национален турнир "Млад олимпиец" за Купата на България.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа на площад „Велбъжд" ще бъде открито Десетото издание на Празника на плодородието.

***
Перник.
От 11.00 часа на площад "Кракра Пернишки" ще се проведе "Трансграничен панаир на занаятите" под наслов "За да отидете далеч, вървете заедно".

***
Петрич.
От 17.00 часа в големия салон на читалище „Братя Миладинови" ще се състои отбелязването на 70 години от създаването на Гранично поделение в Петрич.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в хотел Реал на ул. "Георги Войтех" 2 ще се проведе семинар на тема "Предизвикателствата пред пациентите в ревматологията".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в пространството на Малката Базилика ще се състои дискусия, свързана с посоките и предизвикателствата при реализирането на проекта „Европейска столица на културата".

***
Пловдив.
От 10.30 часа, във Военния клуб в Пловдив, ще се проведе Националната конференция на военния съюз. На нея ще бъде обсъдено сегашното политико-икономическо състояние на държавата. Ще бъде приета и специална декларация в тази посока, която ще определи мястото на Военния съюз с политическите процеси на България.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в пространството на Археологически комплекс Малка Раннохристиянска Базилика ще се проведе среща-дискусия Кшищоф Май, изпълнителен директор и Доминика Кавалерович, програмен координатор на Вроцлав Европейска столица на културата 2016.

***
Русе.
В града ще се проведе заседанието на комисията за селекция, номиниране и определяне носителите на НЛН „Елиас Канети" 2017.

***
Русе
На Градския стадион и спортен комплекс „Ялта" ще се проведе Спартакиада за работещи под мотото „Спортът е здраве".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „Артилерийски" ще се състои официалното откриване на Юбилейния XXV национален конкурс „Пътен полицай на годината - 2017".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в общинската зала „П.Р. Славейков" Българският патриарх Неофит ще открие научната конференция „Старозагорският митрополит Панкратий като образец на всеотдаен архиерей, духовен наставник и общественик". От 19:00 часа, в залата на Държавна опера - Стара Загора ще се състои концерт, посветен на петдесетгодишнината от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа на изкуствения терен на стадион „Берое" в Стара Загора ще бъда открити националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в галерия АСТРИ на ул. "Цар Самуил" ще бъде открита изложбата „Мислена линия" на художничката Милена Матева.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Регионална библиотека "Захари Княжески" ще бъде показан биографичен филм за първата ни световна рекордьорка в лекоатлетическа диcциплинa Йорданка Благоева (c постижeниe oт 194 cм през 1972 г., в Загреб).

***
Стара Загора.
Автомобилната надпревара Писта Стара Загора ще се проведе на 30 септември и 1 октомври.

***
Ямбол.
От 8.30 часа пред "Паметник на велосипедиста" в Градския парк МГЕРБ-Ямбол организира велопоход до Археологически резерват Тракийски и античен град „Кабиле".