Българин пострада тежко при меле във Виена
Секция: СВЯТ
01 Октомври 2017 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин пострада тежко при меле във Виена

/КРОСС/ Сърбин бе убит, а българин - тежко ранен, при конфронтация с афганистанци и чеченци във Виена тази нощ, предаде австрийската национална информационна агенция АПА, цитирана от Дарик.

Меле между шест души се разиграло тази нощ в район Отакринг в столицата на Австрия. След като един от тях извадил нож, 21-годишен мъж получил тежки наранявания и малко по-късно е починал в болница. Човек, който е бил с него, е в тежко състояние с опасност за живота. Четирима души са задържани.

Към 2 ч. тази нощ двете групи - 21-годишен сърбин и българин, от една страна, и четирима мъже от Афганистан и Чечения, от друга - влезли в конфронтация по неизвестни засега причини, съобщи полицейски говорител. Инцидентът станал близо до входа на метростанция.

Както се посочва, единият от групата на четиримата, 22-годишен, извадил нож и наръгал сърбина и българина. И двамата получили много тежки наранявания. Някъде около час и половина по-късно 21-годишният сърбин починал в болница.

След това четиримата мъже избягали, но малко по-късно били задържани. По 22-годишния нападател е имало следи от кръв. По случая е образувано разследване.

В рамките на днешния ден заподозрените ще бъдат разпитани. Засега не е ясно каква е причината за случилото се, дали са участвали и още хора, както и видът и местонахождението на ножа.