Тимът на „Каталунците Кирчево“ е национален шампион на Kamenitza Фен Купа 2017
Секция: СПОРТ
01 Октомври 2017 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тимът на „Каталунците Кирчево“ е национален шампион на Kamenitza Фен Купа 2017

/КРОСС/ След 28 квалификационни кръга, 10 регионални полуфинала и дългоочакваните национални финали, Kamenitza Фен Купа откри своя национален шампион в лицето на „Каталунците Кирчево" (област Ловеч). Купата е техният билет за голямата награда в 15-тото издание на турнира - посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. След единодушно гласуване шампионите избраха да посетят Париж за мач на „ПСЖ". Това е втора национална титла за „Каталунците Кирчево", след като спечелиха златните медали в 13-тото издание на Фен Купа през 2015 година.

Вицешампионската титла остана за момчетата от „ВИП Дент" (Пловдив). Те изгубиха драматично финалния мач след изравнителен гол на „Каталунците" в последната минута и фатална грешка при изпълнението на последвалите дузпи. И двата отбора демонстрираха страхотна класа и играха толкова равностойно, че не успяха да си отбележат гол през първото полувреме. Втората половина от мача започна с гол на „ВИП Дент" (Пловдив). Няколко атаки по-късно пловдивчани удвоиха преднината си и изходът от срещата изглеждаше решен. „Каталунците" обаче се възползваха от възможността, за да докажат, че истинските шампиони никога не се предават. С бързи самоотвержени атаки те принудиха „ВИП Дент" да се приберат в защита и да се концентрират върху запазване на резултата. Планът им работеше перфектно до последните 2 минути от мача, когато „Каталунците" успяха да преодолеят защитата им и да намалят преднината на противника до 2:1. Минута по-късно, буквално в последните секунди на срещата, момчетата от село Кирчево отново поразиха врата на „ВИП Дент" и доведоха мача до дузпи. При изпълненията от бялата точка „виповете" допуснаха само една грешка, но тя се оказа фатална и изгубиха с крайното 5:4.

Въпреки драматичната загуба на финала, „ВИП Дент" (Пловдив) също имат сериозен повод за празнуване. Благодарение на спортния бранд на Фен Купа - Joma, вицешампионите ще посетят мач на италианския гранд „Сампдория".

На трето място остана „А Отборът" (Русе). Наградата за него е осигурена от Hyundai - професионален еднодневен курс по защитно шофиране, който ще се проведе в Твърдица. За „най-атрактивен състезател" на националните финали беше обявен Юли Дермански - капитанът на „Каталунците Кирчево". Титлата „най-добър вратар" беше присъдена на Радослав Лозев от „Уефалона" (Хасково), а почетното отличие „най-спортсменски отбор" отиде при момчетата от „Тяло пречиш ми" (София). Теодор Банев от „ВИП Дент" (Пловдив) също се сдоби със специална награда „железния защитник", която турнирът въведе от миналата година в памет на легендарния Трифон Иванов.

Стотици големи и малки награди бяха раздадени и на посетителите. Чрез няколко томболи бяха спечелени три оригинални фланелки: на националния отбор на България, на „Астън Вила" с автограф от Джон Тери и на „Галатасарай" за сезон 2017/2018.

С това приключи 15-тото издание на Kamenitza Фен Купа. На шампионите им предстои едно незабравимо приключение, а за останалите отбори е време да започнат подготовката за следващото издание на турнира. Всички подробности покрай тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.