Борисов, Ципрас, Тудосе и президентът Вучич се срещат в Евксиноград утре
Секция: ПОЛИТИКА
02 Октомври 2017 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов, Ципрас, Тудосе и президентът Вучич се срещат в Евксиноград утре

/КРОСС/ Утре, 3 октомври, българското и румънското правителства ще проведат съвместно заседание в резиденция „Евксиноград" във Варна.

Форумът е продължение на добрия диалог и дългогодишното двустранно партньорство между България и Румъния, както и в рамките на Европейския съюз.

Съвместното заседание ще приключи с подписването на двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.

По-рано българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе ще открият новия ГКПП Кайнарджа-Липница.

Същия ден следобед премиерът Бойко Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич. На нея ще бъдат обсъдени темите за по-голямата свързаност на Балканите, за развитието на общи инфраструктурни проекти, за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, както и актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.