Московски: Развитието на единния цифров пазар е един от приоритетите по време председателството
Секция: ПОЛИТИКА
02 Октомври 2017 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Московски: Развитието на единния цифров пазар е един от приоритетите по време председателството

/КРОСС/ В стремежа си да бъде важен фактор на световния пазар, Европейският съюз определя като основен приоритет, развитието на единния цифров пазар. За това и една от основните задачи на българското председателство, е той да бъде източник на растеж и конкурентоспособност. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на среща с ръководителите на Американската търговска камара към Европейския съюз. Камарата провежда срещи с представители на Правителството, по време на които обсъждат дневния ред за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

В рамките на срещата министър Московски представи програмата и приоритетите в секторите „Транспорт" и „Информационни технологии и съобщения" за предстоящото европредседателство. Министърът посочи, че темата за Западните Балкани и за киберсигурността ще са водещи по време на разговорите в първата половина на 2018 г.

Представителите на търговската камара изтъкнаха готовността на американските компании за инвестиции в България. Акцент беше поставен върху развитието на транспортните системи в страната и ценообразуването на транспортните услуги.