Руски граничар беше убит при опит на двама души да влязат нелегално в Украйна
Секция: Русия
02 Октомври 2017 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски граничар беше убит при опит на двама души да влязат нелегално в Украйна

/КРОСС/ Руски граничар е бил убит при престрелка, която е започнала, след като двама неидентифицирани въоръжени мъже са опитали да влязат в Украйна от руската страна на границата. Това обявиха руските служби за сигурност, предава news.bg.

Според ФСБ двама души са се опитали да влязат в Украйна от руска територия в района край село Теткино в Курския край, заобикаляйки граничното КПП. Когато се приближили към граничарите, нарушителите са отказали да покажат своите лични карти и са оказали ожесточена съпротива.

"На 30 септември двама неизвестни нападатели, които се опитаха да влязат нелегално в Украйна от руска територия извън граничния контролен пропускателен пункт... оказаха ожесточена съпротива на граничните офицери на ФСБ в Курския край, след като документите им бяха проверени", се посочва в изявлението на ФСБ.
По време на престрелка един от нападателите се е самоубил, другият е бил арестуван. Един от граничарите е бил убит, след като е получил "смъртоносни огнестрелни рани".

Руският следствен комитет заяви, че е образувано наказателно дело срещу задържания нападател.
Руските власти твърдят, че нападателите са били екстремисти от Близкия изток, които са се опитали да влязат в Европа през Украйна.