Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
03 Октомври 2017 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 16.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще награди с орден „Св. Св. Кирил и Методий" първа степен художествения ръководител и директор на Мариинския театър на Санкт Петербург Валерий Гергиев.

***
Силистра./с. Кайнарджа.
От 10.00 часа българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе ще открият новия ГКПП Кайнарджа-Липница.

***
Варна.
Българското и румънското правителства ще проведат съвместно заседание в резиденция „Евксиноград" във Варна. Следобед премиерът Бойко Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена" на Съдебната палата ще се състои церемонията по официалното встъпване в длъжност на членовете на новоизбрания състав на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 14.45 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев и проф. Огнян Герджиков ще направят изявления пред журналисти във връзка със създаването на Консултативен съвет по законодателството към парламента.

***
София.
От 08.30 часа в сградата на „Национална финансово - стопанска гимназия" ще се проведе първата серия от обучителни семинари по проект „МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ - методи за развитие на бизнес идея и нейната реализация".
***
София.
От 09.30 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Калоян П., Любомир С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов" на „София Тех Парк" ще се проведе конференцията „Кибер сигурност - информация и (лични) данни. Бъдете нащрек!".

***
София.
От 10.00 часа в заседателната зала на Съюза на юристите в България (ул. „Пиротска" №7) ще се проведе дискусия на тема „Корупцията и ефективното ѝ противодействие".

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор Б., Емил И. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Щ. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ (чл. 219 от НК).

***
София.
От 10.30 часа 8-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев (чл. 282, ал. 3 НК).

***
София.
От 10.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Латин М., Владислав А. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел П., Крассен Н. и Лазар К., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности по изграждането на канализация в кв. „Бенковски". Проверката ще започне от бул. „Лазар Михайлов" преди църквата . На проверката ще присъстват зам.-кметът Ирина Савина и кметът на район „Сердика" Тодор Кръстев.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуб „Журналист" българските участници в състоялия се наскоро в Каракас Световен диалог за мир „Всички сме Венецуела" ще разкажат за зародилата се там инициатива за Международна платформа за независима журналистика.

***
София.
От 12.00 часа в киносалона на Военномедицинска академия, ще се проведе тържественото отбелязване на 50-годишнината от създаването на Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия" /КОТРХ/.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Жельо Бойчев и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 17.00 час в Заседателната зала - Б12 на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" ще се състои церемония за началото на проект „Модернизация и обновяване на учебната среда - гарант за повишаване качеството, привлекателността и ефективността на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

***
София.
От 17.30 часа в Изложбена зала „Архиви" ще бъде открита документалната изложба посветена на 80-годишнината на Негово Величество Цар Симеон II.

***
София.
От 18.00 часа в Детския екостационар „Бели брези" в Природен парк „Витоша" ще бъде обявен победителят в конкурса за проект „ЗАСЛОНЪТ 2050".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои премиерата на дебютната стихосбирка „Завой" на Иван С. Вълев. Събитието е част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт на световноизвестния диригент Валерий Гергиев и изключителния виртуоз - пианист Денис Мацуев с целия състав на Мариинския филхармоничен оркестър от Санкт Петербург, Русия.

***
Благоевград/ с. Рилци.
От 11.00 часа ще се проведе церемония „Първа копка" - благоустрояване на ул. „Илинден" в село Рилци,община Благоевград.

***
Бобошево.
От 10.00 до 12.00 часа народният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов организира приемна за граждани на партията на ул. „Г.С. Раковски" №3.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Дома на писателя ще се проведе среща на български писатели с литературното общество на Търговска гимназия и Английска езикова гимназия.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои литературната премиера на „Три класически случая" и среща с проф. Светлозар Игов.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник Юлияна Боева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Връчване на наградите на най-четящите деца от лятната кампания за насърчаване на четеното „Ела в библиотеката".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен мюзикълът „Криворазбраната цивилизация".

***
Враца.
От 10.30 до 14,30 часа във фоайето на Народно читалище „Развитие" ще се състои поклонението пред директора на Корейския културен център в града Ким Чълхо, починал внезапно на 29 септември.

***
Враца.
От 17.00 часа в Клуба на дейците на културата ще се проведе вечер, посветена на Международния ден на музиката и поезията.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Пролетна измама" по произведения на Йордан Йовков и Елин Пелин, посветен на 80 години от смъртта на Йордан Йовков.

***
Дупница.
От 13.00 часа народният представител и общински координатор на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов ще даде пресконференция, на която ще коментира актуални политически и обществени теми. Събитието ще се проведе в офиса на партията намиращ се на пл. „Свобода" 1.

***
Ловеч.
От 09.00 часа на тренировъчното игрище на стадион „Литекс" ще се проведе есенният турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа „Юлиян Манзаров".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Дом на културата „Борис Христов" новоучреденото сдружение „Бизнесът за Пловдив" ще представи целите и членовете си на пресконференция.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в салона на читалище „Христо Г. Данов 1904", Дружеството на писателите - Пловдив, със съдействието на читалището организира литературно четене, посветено на Деня на поезията. Събитието е част от културния календар на Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в изложбената зала на Регионален етнографски музей - Пловдив ще бъде официалното откриване на изложбата „Вотиви", в рамките на проекта „Траките - генезис и развитие на етноса, културни идентичности, цивилизационни взаимодействия и наследство от древността" на Българската академия на науките, финансиран от дарение на г-н Петър Манджуков. Изложбата ще продължи до 12 ноември 2017 г.

***
Смолян.
От 12.00 часа кметът Николай Мелемов ще даде пресконференция в 247 зала на община Смолян.

***
Стара Загора./ с. Могила.
От 11.00 часа в центъра на с. Могила ще бъде направена символична първа копка на лот 1а от рехабилитацията на 30 км от пътя Стара Загора-Раднево в област Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа ще бъде отслужен водосвет и направена символична първа копка за начало на за реконструкцията на централния площад и пешеходната зона в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Кнажески" ще открие изложбата „Поздравъ от Стара Загора". Фотографии на емблематични места и сгради в миналото и сега.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа пред Народно читалище „Отец Паисий - 1947" в кв. „Зора" ще се проведе народно веселие с Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Младежкия дом ще се проведе избор на Кмет на Млада Загора.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на община Шумен ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Шумен ще се проведе регионална среща на тема „Основни акценти в развитието на професионалното образование и обучение".

***
Шумен.
От 16.00 часа в комплекс „Ашварян" ще се състои фиеста на детски облекла.