Второто издание на „Европа Мастърс“ - пряко по Евроспорт
Секция: СПОРТ
03 Октомври 2017 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Второто издание на „Европа Мастърс“ - пряко по Евроспорт

/КРОСС/ 23 години след последното си издание ранкинг снукърът се завръща в Белгия. Второто издание на „Европа Мастърс" ще се проведе тази седмица в Ломел, а наред с бойкотиралия Рони О'Съливан немалка част от елита няма да бъде представена.

Надпреварата бе първоначално обявена за Букурещ, но заради финансови проблеми на местния промоутър бе преместена в Белгия. Решението бе продиктувано и от постоянния възход на Лука Бресел, който след титлата на „Чайна чемпиъншип" за първи път в кариерата си влезе в Топ 16.

Джъд Тръмп, шампион от миналата година, оглавява схемата, като Кайрън Уилсън и Марк Алън изглеждат най-сериозните му препятствия към четвъртфинал, където списъкът с потенциалните противници включва само един играч от Топ 16 в лицето на Нийл Робъртсън. Вече 29-кратният шампион в ранкинг турнири Джон Хигинс е единственото стряскащо име в третата част на схемата, докато в най-долната четвъртина освен световния шампион Марк Селби и споменатият Бресел титулувани играчи не се забелязват.

Мачовете в Ломел ще се играят във формат 4 от 7 (до осминафинал вкл.), 5 от 9 (четвъртфинал), 6 от 11 (полуфинал) и 9 от 17 (финал). Сесиите са от 14:00 и 20:00 ч. българско време и без изключение ще бъдат излъчени пряко по Евроспорт.