Президентът: Оставките са авариен изход, който потушаваше проблемите, но вече не работи
Секция: ПОЛИТИКА
04 Октомври 2017 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът: Оставките са авариен изход, който потушаваше проблемите, но вече не работи

/КРОСС/ Премиерът пред камерите подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват. Това коментира пред журналисти държавният глава Румен Радев преди да отпътува за Полша.

„Оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството. Трябва да е ясно, че не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те", коментира президентът.

„Оставките на депутати, кметове, общински съветници са авариен изход, който до скоро потушаваше проблемите, но вече не работи. Трябва дълбоко и сериозно разследване от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и моделите", допълни той.

„В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента", каза още държавният глава.

Президентът съобщи още, че не е подписал указа за назначението на новоизбрания председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков. Със свой указ той е върнал избора на Чолаков на новия състав на ВСС.

"Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото", допълни президентът.