Двуглаво биволче се роди в Пакистан (видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Октомври 2017 21:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двуглаво биволче се роди в Пакистан (видео)

/КРОСС/ Казват, че две глави са по-добре от една. Това може да е вярно и може и да не е, но най-малкото, две глави на едно тяло изглежда са по-интересни за хората и от време на време се появяват новини със снимки на животни, родени с две глави, които за съжаление скоро загиват.

Но ето че едно двуглаво биволче, родено във ферма в Пакистан като че ли ще оцелее за по-дълго, което мнозина смятат за "чудо", съобщава IFLScience.

Малкото има едно тяло, но разполага с две глави като резултат от рядко заболяване, наречено "полицефалия". Добрата новина е, че има шанс да оцелее дълго. Засега още е твърде слабо, за да стои стабилно, за него се полагат грижи и се храни с биберон, за да укрепне.

Терминът полицефалия произлиза от гръцкия корен "поли", което означава "много" и "кефале", което означава "глава". Двуглавите животни са форма на същия процес като при сиамските близнаци от еднояйчни ембриони близнаци.

Има много случаи на многоглави животни в митологията. В хералдиката например, често срещан символ е двуглавият орел, макар такова животно никога да не съществувало.

video:https://www.youtube.com/watch?v=7bXoEG4RKPQ