Разказ на служителя, "изкъпал" с пожарогасител пушач до бензиноколонка
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2017 08:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разказ на служителя, "изкъпал" с пожарогасител пушач до бензиноколонка

/КРОСС/ Неочакван урок по безопасност, запечатан в кадри от охранителни камери. Те обиколиха мрежата и предизвикаха бурни реакции. Служител в бензиностанция буквално "изкъпа" с пожарогасител шофьор, запалил цигара до бензиноколонката.

Кой е мъжът, който наказа нарушителя и защо го направи - екип на Нова телевизия „Здравей, България" се срещна с Христо Димитров.

Случката се разиграва преди около два месеца. Мъжът бил нощна смяна, когато за зареждане спряла кола с пернишка регистрация. В нея Димитров видял младежа с цигара в ръка.

„Направих му няколко пъти забележка да я изгаси, но нямаше никаква реакция. В следващия момент прецених, че нещо трябва да се направи. Вариантът беше да продължа да му се моля или да я изгася. На два метра от мен имаше пожарогасител, взех го и я изгасих", разказа Димитров.

„Последва напрежение, имаше заплахи, че ще ме пребият като ми свърши смяната. Шофьорът на автомобила не беше много доволен, защото съдържанието на пожарогасителя попадна и вътре в колата. Въпреки това другите младежи в автомобила не скочиха да го защитят", каза още мъжът.

Христо Димитров призна, че не знае нищо за момчето, което е напръскал. От медиите сега научил името му и че е на 25 години. „Жалко е, че на тази възраст не знае къде се пуши", коментира той.

За постъпката си Димитров е награден с грамота и подарък от ръководството на бензиностанцията. Според компанията реакцията му е била правилна, въпреки че е можело проблемът да бъде решен и по друг начин. Преценявайки риска обаче, по-добре, че се е случило именно така.

„Реакцията ми беше спонтанна. Не съм направил нещо гениално. Дано след този случай отзвукът да не е само смях и забава, а да се извадят изводи от една подобна ситуация", каза Христо Димитров.