49 стажанти придобиваха професионален опит в EVN България през лятото на 2017 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2017 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
49 стажанти придобиваха професионален опит в EVN България през лятото на 2017 г.

/КРОСС/ Ежегодно компанията провежда стажантска програма „Младежи с бъдеще"

Общо 49 стажанти имаха възможност да придобият професионален опит в EVN България през лятото на 2017 г. Това беше възможно в рамките на ежегодната стажантска програма на компанията „Младежи с бъдеще", която се проведе за 12-та поредна година.

Програмата „Младежи с бъдеще" дава възможност на младежи от технически и икономически специалности от различни висши учебни заведения да работят в EVN България през летните месеци и да придобият опит за бъдеща професионална реализация. За „Младежи с бъдеще" 2017 г. през пролетта бяха получени почти 1100 кандидатури.

За трите месеца на програмата - юли, август и септември - стажантите имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на ЕVN България. За това време стажантите участваха активно в процесите, които се извършват в организационните единици на компанията. Всеки един от тях проведе стажа си под персоналното ръководство и съвети на ментори - експерти от съответната професионална сфера.

Стажантите в EVN България имаха възможност да посетят и новата модерна когенерационна централа на EVN Топлофикация в Пловдив.Те се запознаха с начина на функциониране и техническите параметри на модерното съоръжение. В рамките на стажа беше организирана и среща на стажантите с мениджмънта на EVN България, на която младите хора обсъдиха важни за тях професионални теми.

Програмата „Младежи с бъдеще" на EVN България предлага и допълнителни възможности: най-креативните и добре представили се стажанти вече получиха предложения за постоянни позиции в компанията.

Инициативата на ЕVN България „Младежи с бъдеще" стартира през 2006 година. За положителните резултати на програмата свидетелства засиленият интерес към нея: в периода 2006 - 2017 г. в нея са участвали 413 студенти, а общият брой на кандидатите е над 5600. Чрез програмата „Младежи с бъдеще" EVN България отваря врати за млади, образовани и амбициозни студенти, които искат да се запознаят на практика с бизнеса, технологиите и иновациите в един международен енергиен концерн. На успешно представилите се дружеството предлага възможност за удължаване на стажа или постоянна заетост.

Повече информация за програмата „Младежи с бъдеще" на EVN България е налична на:
https://www.evn.bg/Karieri/mladezhi_s_badeshte.aspx