Симеонов: Какво значение има кой на кого брат или кум
Секция: ПОЛИТИКА
05 Октомври 2017 19:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеонов: Какво значение има кой на кого брат или кум

/КРОСС/ Не виждам защо толкова време шуробаджанащината трябваше да бъде темата на обществото. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

„Какво значение има кой на кого брат или кум. Не е ли по-важно да се установи дали има нерегламентирани отношения и злоупотреби", допълни Симеонов.

Според него проблемът не е това, че работят роднини, защото те ако са добри специалисти, не са се оцапали, е безотговорно да ги отстраняваш. По-сериозен е проблемът с назначаването на партиен принцип. Вниманието на обществото трябва да се на сочи натам. Всички партии в България го правят 27 години. Валери Симеонов беше категоричен, че в неговите назначения няма никой от НФСБ, нито от друга партия.

Валери Симеонов призова всички министри, към които е упражняван натиск да назначават някого, да му се обадят.

„Ще се боря, докато съм на този пост", каза Симеонов.

По думите му, на Елена Йончева не трябва да ѝ се вярва.

„До момента нищо от това, което е наприказвала не е доказано. Какво доказва това, че има някой има роднини", попита Симеонов.

Той обаче обяви, че освен Елена Йончева ненавижда и Делян Добрев от коалиционния партньор ГЕРБ, а причината е, че покрай скандала им е останало в сянката увеличението на пенсиите.

„Ненавиждам Елена Йончева и Делян Добрев. Единият волно, другият неволно станаха причина да потъне в забвение едно постижение - вдигнахме пенсиите с 24%. Кога е ставало това. Всичко това потъна в скандала", обяви Симеонов.