Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация
Секция: СПОРТ
06 Октомври 2017 18:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация

/КРОСС/ Щастлива новина дойде от Истанбул. Роденият в България легендарен бивш щангист Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация на черен дроб, съобщава Gong.bg.

Той беше диагностициран с цироза в края на септември и трябваше да бъде намерен спешно донор, за да живее. Това се случи във вчерашния ден и още днес беше подложен на дълга операция.

След 8-часова операция лекарите се похвалиха, че всичко е минало като по учебник. Първите индикации са, че тялото на Сюлейманоглу е приело черния дроб, така че засега медицинските лица са оптимисти, че ще живее.

Братът на легендата сподели, че още след новината за цирозата на Наим с него са се свързали 5-6 приятели на спортиста, които са били готови да дарят тъкан от черния си дроб, за да го спасят: „В крайна сметка един от тях се оказа съвместим с него и го оперираха".

„Човекът не иска да разкриваме името му, но аз искам да използвам възможността да му благодаря от цялото си сърце. Ако всичко е наред в близките часове, Наим ще живее отново нормален живот", сподели братът на легендата в световните щанги Мухарем Сюлейманоглу.