Стрелецът от Лас Вегас купил 1000 трасиращи патрона
Секция: СВЯТ
07 Октомври 2017 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стрелецът от Лас Вегас купил 1000 трасиращи патрона

/КРОСС/ Продължават да се изясняват все нови и нови подробности около стрелеца от Лас Вегас, но не и мотивите му. Последната информация е, че Стивън Падок е закупил 1000 трасиращи патрона, съобщава източник, близък до разследването, предава БНТ.

С този вид боеприпас се вижда траекторията на стрелящия и той може по-лесно да се прицели, особено при стрелба нощно време, което ясно показва намерението му да избие, колкото се може повече хора.

Трасиращите патрони обаче могат да издадат по-лесно позицията на стрелеца. От видеокадрите в Лас Вегас се вижда, че той не използва подобни боеприпаси при стрелбата си, което веднага буди съмнение дали не е планирал и друга подобна атака, информация, която вече се появи, след като стана ясно, че преди нападението си в Лас Вегас е резервирал стая в хотел в Чикаго.

Трасиращите патрони били закупени от частен продавач, чието име се запазва в анонимност, и били два калибъра.

Мотивите на Стивън Падък за най-кървавата масова стрелба в историята на САЩ все още не са известни. В нощта на 1-ви срещу 2 октомври той откри огън по зрители на концерт от 32-рия етаж на хотел в Лас Вегас. Загинаха 58 души, повече от 500 бяха ранени.

Преди стрелбата Падок е осъществил 20 круизни пътувания, по време на които е посетил редица европейски и близкоизточни държави, съобщи телевизионният канал „Си Ен Ен". Не е ясно дали пътуванията са били само с цел туризъм. По информация на Ен Би СИ пък през 2015 година. Падок е спечелил милиони от хазарт и разполагал с най-малко 5 милиона по сметките си.