Кметът на Хасково: Не знаех кой на кого е кум или сват, хората ме искат и затова не подавам оставка
Секция: ПОЛИТИКА
07 Октомври 2017 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Хасково: Не знаех кой на кого е кум или сват, хората ме искат и затова не подавам оставка

/КРОСС/ „Преди да гръмне скандала, не знаех кой на кого е кум или сват в общината". Това заяви кметът на Хасково Добри Беливанов в интервю пред „Нова телевизия".

Той коментира казуса с шуробаджанащината в кметството, за която сигнализираха депутати от БСП. В разгара на скандала народният представител от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка, след като стана ясно, че неговият кум, първата му братовчедка, зет му работят в Община Хасково.

Доверието към Добри Беливанов бе снето от партията му ГЕРБ и дори премиерът Бойко Борисов се учуди защо градоначалникът не си е подал оставката.

Хората в града ми казват: „Няма да подаваш оставка, ние сме гласували за теб и няма да бягаш от отговорност. Не подавам оставка, защото съм избран от моите съграждани от Хасково", обяви Беливанов.

„Спокоен съм и съжалявам, че станахме известни с нелицеприятни неща", коментира кметът.

„Все още съм член на ГЕРБ, живея в Хасково и ще продължавам да работя за града", заяви той.

На въпрос какво не са успели да разделят с Делян Добрев в Хасково Добри Беливанов обясни: „Нямам обяснение. Всички поръчки минават по Закона за обществените поръчки, обявяват се конкурси, има комисия. Не съм се месил да казвам нищо друго".