България и Русия работят върху съвместни проекти в туризма
Секция: Туризъм
07 Октомври 2017 18:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България и Русия работят върху съвместни проекти в туризма

/КРОСС/ България и Русия имат намерение да работят над пътна картна, както и да синхронизират основните туристически събития, предава ТАСС, цитирана от „Фокус". Пресслужбата на Министерството на туризма на България заяви, че по време на конференцията „Духовни и историко-патриотични маршрути в България и Русия", двете страни са се договорили по този въпрос.

„Благодарение на съгласувания календар, ще можем по-ефективно да работим над развитието на туризма", каза заместник-министърът на туризма на България Милко Теофилов.

„Ще се постараем, да информираме възможно най-много представители на руския туристически бизнес относно българските възможности", заяви от своя страна директорът на департамента за туризъм и регионална политика към Министерството на културата на Русия, Олга Ярилова.

От българското министерство отбелязаха, че в рамките на форума е обсъдена и програма по обмен и практика за студенти, които биха могли да работят през летните месеци на българските курорти. С интерес бе прието и предложението за включване на български ученици в програмата „Опознай Русия", в която участват детски групи от Австрия, Сърбия, Словения и Гърция.