Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
08 Октомври 2017 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ "Софиянецът вече купува със заплатата си повече от европеец", пише вестник "24 часа". Изданието обяснява, че стандартът на живот в София вече е над средноевропейския, което значи, че с доходите си един средностатистически софиянец може да си купи малко повече от средностатистическия гражданин на ЕС. Информацията е на Институтът за пазарна икономика, който се позовава на последните регионални данни на Евростат за 2015 г. Данните сочат още, че в Перник, Сливен и Силистра са пет пъти по-бедни от жителите на София.

"Руски студенти да карат стажа си в нашите курорти". Това е предложила Олга Ярилова, директор на департамента по туризъм в Министерството на културата на Русия, по време на форум край Варна, съобщава вестник "Стандарт". "Ние имаме програма за обмен на студенти и практики и това е един от начините за справяне с недостига на кадри през активния летен сезон в България", допълва тя. Така руските младежи ще получат възможност да практикуват в нашите курорти, а родният бизнес ще разчита на обучени кадри с руски език, посочва още изданието.

"България фигурира в рекордите на Гинес със 70 постижения", сочат данните в сайта на справочника, пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". С най-много постижения са спортистите. За последно сме влезли в Книгата на Гинес преди дни, когато служители на известна фирма са подредили най-голямата мозайка от бонбони, допълва всекидневникът.