Българка е в топ 10 на най-добрите маникюристки в света
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Октомври 2017 18:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българка е в топ 10 на най-добрите маникюристки в света

/КРОСС/ Казват, че колкото по-дълъг е маникюрът на една жена, толкова по-самоуверена е тя. Катя Райкова може да се похвали не само с впечатляващ маникюр, но и с това, че сама го прави. Носителка е на над 25 купи и медали от различни международни състезания по маникюр, а по време на последното - в Америка, влиза в топ 10 на най-добрите маникюристки в света.

„За мен е гордост, че за втора поредна година успявам да попадна в тези топ 10. Прекрасно е чувството, защото се запознаваш с много нови хора, виждаш различни работи, техники, представа", разказва тя пред БТВ.

Катя прави изкуство върху женските ръце вече повече от 17 години и не се задоволява с това, което може и знае, напротив - непрекъснато търси новото.

На работното си място е направила и стена на гордостта, на която стоят всички купи, медали и статуетки, спечелени за тези 17 години.

На последния конкурс се класира трета с маникюр на тема „Зли вещици":

„С тези нокти поне половин час нищо не може да пипа, докато трае оценяването - разказва Райкова. - Такъв маникюр се изработва месец - месец и нещо. После се залепва върху нокътя на модела. Всеки детайл е ръчно изработен".

„Измислила съм всеки детайл. Това не е просто фигурка, залепена върху нокът, има идея", споделя тя.
Самата Катя е с изключително дълги и пищни нокти, но казва, че не ѝ пречат.

„Първия път, като имах състезание, реших да ги махна, за да ми е уж по-лесно, но много страдах, защото обичам да привличам внимание и да ме питат къде съм си правила ноктите".

Следващата мечта на Катя е да направи професионален център за обучение и шоурум, в които да предава знанията си и на други. А до тогава ще продължава да се явява на международни конкурси, за да защитава мястото си в топ 10 на най-добрите маникюристки в света.